У Німеччині чоловік напав на українських дітей з вимогою розмовляти російською: поліція розслідує замах на вбивство

Дата: 01 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Німецька прокуратура розслідує замах на вбивство 10-річного українського хлопчика. 26 серпня у місті Айнбек на групу дітей напав чоловік, який вимагав від них перейти на російську. 

Про це повідомляє прокуратура Нижньої Саксонії.

Фото: Deutsche Welle

Інцидент стався близько 17:40 за київським часом. Кілька українських дітей гуляли в районі мосту. Невідомий чоловік, на вигляд 40–45 років, наказав дітям розмовляти російською. Якою мовою спілкувався сам чоловік – у прокуратурі не уточнюють. Він також заявив, що це Україна розпочала війну.

Після цього чоловік нібито потягнув дівчинку за волосся, а потім схопив 10-річного хлопчика і перекинув його через перила в канал. Дитина вдарилася об залізні балки, прикріплені до мосту, та отримала травми голови та лівої ноги. 

Коли хлопчик лежав у каналі, невідомий кинув у нього скляну пляшку, що потрапила у праве плече дитини. Після цього нападник втік.

У прокуратурі запевнили, що слідчі дії тривають, а нападника розшукують, тому можливих свідків попросили надати інформацію.

Нагадаємо, що 21 жовтня минулого року в районі німецького міста Баутцен, що у федеральній землі Саксонія, на групу молодих українок напали кілька німецьких чоловіків: дві дівчини отримали легкі поранення. Водночас нападники вигукували ксенофобні образи.

А в січні цього року, у Берліні, троє російськомовних чоловіків почали ображати лайкою, а потім напали на двох жінок з України.

“Один із трійці схопив 24-річну дівчину за волосся і вдарив її по голові. Свідок помітив напад і попросив бандита та його напарника зупинитися. Чоловіки втекли у невідомому напрямку”, – повідомила берлінська поліція

Постраждала дівчина поскаржилася на головний біль, але від допомоги медиків відмовилася. Поліція розслідувала правопорушення за підозрою в заподіянні образи та тілесних ушкоджень.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter