У Нігерії заарештували 76 людей, які святкували день народження свого друга-гея

Дата: 24 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

У Нігерії правоохоронці затримали 76 людей за участь у святкуванні дня народження гомосексуального чоловіка, яке відбувалося на півночі країни. Парамілітарна організація країни заявила, що організатор святкування також нібито планував провести одностатеве весілля.

Про це пише Reuters.

Фото: SimonMaina / AFP

Речник Нігерійського корпусу безпеки й цивільної оборони (NSCDC) Бухарі Саад заявив, що його відомство отримало “наведення” й провело рейд у вечір суботи, 22 жовтня. На святкуванні заарештували 17 жінок і 59 чоловіків. 21 затриманий зізнався в тому, що також має гомосексуальну орієнтацію. 

У NSCDC кажуть, що організатор дня народження нібито планував укласти шлюб з іншим чоловіком. У Нігерії заборонено одностатеві шлюби й стосунки, а також участь у групах із захисту прав ЛГБТ-людей. Покарання за це передбачає серед іншого ув’язнення терміном до 14 років.

За словами Саада, Верховний суд штату Гомбе розглядатиме справу у вівторок, 24 жовтня.

У Нігерії, як і в більшості країн Африки, гомосексуальність вважається неприйнятною, і закон 2014 року, спрямований проти гомосексуальних людей, набув чинності попри міжнародне засудження.

Нагадаємо, що 28 серпня цього року нігерійська поліція на гей-весіллі заарештувала понад 200 людей. Цей арешт став одним з наймасовіших останніми роками серед тих, що стосувалися ЛГБТ-людей. 

Представник поліції Південного штату Дельта повідомив, що 67 людей притягнуть до відповідальності нібито за “проведення та участь в одностатевій весільній церемонії”. 

“Ця подія – зло. Ми не можемо копіювати Західний світ. Ми – Нігерія, тому ми маємо дотримуватися культури цієї країни”, – заявив у прямому ефірі поліціянт. 

Правоохоронці повідомили, що дізналися про весілля під час патрулювання. Вони зупинили одного з відвідувачів для перевірки. Під час допиту чоловік зізнався, що нібито є членом “певного гей-клубу” і прямував до своїх товаришів на церемонію укладання гей-шлюбу.

Гомосексуальні стосунки в Нігерії криміналізовано. Кримінальний кодекс країни передбачає покарання до 14 років увʼязнення для людей, що вступили в одностатевий цивільний шлюб. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter