У Нідерландах тимчасово зупинив роботу один із центрів приймання біженців з України

Дата: 19 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

19 серпня 2024 року центр приймання біженців у нідерландському місті Утрехт закрили на невизначений термін через перевантаження.

Про це свідчить офіційне повідомлення на сайті міста.

Фото: RTV Utrecht

Так, центр в Утрехті, розрахований на приймання максимум 140 осіб, більше не має можливості приймати нових людей. Заклад перевантажений, і це призвело до нестачі медичного персоналу, довгих черг до санітарних приміщень і дефіциту приватного простору.

Наразі центр більше не може приймати навіть людей з найвразливіших категорій населення. Раніше у зв’язку з перевантаженням доступ мали тільки жінки з малолітніми дітьми, літні люди та особи з важкими захворюваннями.

Переведення та розміщення людей в інших пунктах наразі неможливе, оскільки рівень заповнення центрів по всій країні досягає 99,8%. Щотижня до Нідерландів прибувають понад 300 нових українців, здебільшого сім’ї з дітьми, що створює потребу у відкритті додаткових місць для розміщення.

Основне завдання центру в Утрехті полягало в наданні українцям тимчасового прихистку з подальшим розселенням у довгострокові притулки протягом 24 годин. Проте наразі всі центри та місця для довгострокового перебування переповнені.

Нагадаємо, що міністерство юстиції Нідерландів ще в грудні 2023 року просило українських біженців, які перебували на території країни, за можливості переселятися з притулків до орендованого житла. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter