У Нідерландах облаштують сотні нових місць для приймання українських біженців

Дата: 11 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Найближчими тижнями нідерландські муніципалітети організують сотні додаткових місць для приймання біженців з України. Таке рішення влада країни ухвалила за підсумками консультацій з державним секретарем міністерства юстиції та безпеки Еріком Ван дер Бургом та Радою безпеки Нідерландів.

Про це повідомляє Nederlandse Omroep Stichting.

Фото: Getty Images

У Нідерландах зареєстровано 98 тисяч українських біженців. У пунктах приймання біженців наразі є 81 тисяча ліжок, з яких 80 тисяч використовуються.

Наразі планується збільшити кількість місць для приймання біженців до 90 тисяч у 25 регіонах, а згодом – до 97 тисяч.

За словами Еріка Ван дер Бурга, центральні пункти приймання біженців в Амстердамі та Утрехті переповнені. Він додав, що необхідно негайно облаштувати ще 500 таких місць.

Загалом тисячу додаткових місць мають організувати в Нідерландах уже до 1 жовтня цього року.

Раніше ZMINA писала, що 76% біженців і 82% внутрішньо переміщених українців планують повернутися додому. Близько 15% як біженців, так і ВПО кажуть, що хочуть зробити це протягом наступних трьох місяців. 

Такі дані ООН отримала після проведеного ними дослідження. Цей відсоток залишається відносно стабільним протягом 2022 і 2023 року.

Водночас місцеві громади не лише охоче приймають переселенців, а й дедалі частіше розглядають це як можливість розвивати громадські центри, інтеграційні хаби для покращення засобів для існування та можливостей для працевлаштування.

Нагадаємо, ЛГБТ-українці, які вимушені були виїхати з України, рятуючись від війни, відзначають в усіх країнах, що приймають, відсутність підтримки з боку державних інституцій та місцевих ЛГБТ-організацій.

Нині в країнах Європейського Союзу немає жодної централізованої програми підтримки ЛГБТ-біженців з України під час повномасштабного вторгнення. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter