У Непалі заборонили громадянам працювати в Україні або Росії через ризик вербування на війну

Дата: 06 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Уряд Непалу заборонив своїм громадянам працювати в Україні чи Росії через ризик бути завербованими на війну: дозволи на виїзд у ці країни тут більше не видають.

Про це повідомляє Associated Press.

Фото з відкритих джерел

Таке рішення непальський уряд ухвалив через день після того, як Володимир Путін підписав указ, який прискорить отримання громадянства іноземцям, що вступили до лав армії РФ.

Як пише видання, десятки тисяч непальців щороку їдуть за кордон у пошуках роботи, для цього вони повинні отримати дозвіл від органів Міністерства праці, зокрема департаменту з питань працевлаштування за кордоном.

Директор цього департаменту Кабірадж Упреті заявив, що відомство знає про факти вербування непальців до російської армії та їхньої участі в боях.

“Департамент зайнятості країни опублікував повідомлення, в якому говорилося, що він має повідомлення про вбивства непальських громадян у російській армії, і що він проводить подальше розслідування цієї справи. Передбачається, що в ході бойових дій загинули щонайменше 10 непальців, ще четверо полонені українською стороною“, – йдеться у виданні.

Уряд перевіряв дані про непальців у лавах українських військ, але не знайшов цьому жодних підтверджень.

Нагадаємо, на початку грудня минулого року в Непалі поліція заарештувала десятьох людей, яких підозрюють у відправленні чоловіків на війну в Україну на боці Росії. 

Того ж місяця уряд Непалу звернувся до Росії з вимогою не вербувати своїх громадян до російської армії. Це сталося після того, як в Україні загинули шестеро непальців, які воювали на боці РФ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter