У НАУ назвали “маразмом” скаргу студентів до уряду на адміністрацію вишу

Дата: 17 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Громадська організація “Червоний Губер” звернулася до Міністерства освіти і науки України через те, що Національний авіаційний університет ввів обовʼязкове тестування студентів на рівень англійської мови. На думку здобувачів вищої освіти, це може порушувати їхні права, утім у НАУ це вважають “маразмом”, а тих, хто написав звернення, – “шкідниками”. 

Про це йдеться в листі МОН, який оприлюднила виконувачка обов’язків ректора НАУ Ксенія Семенова.

Фото: Національний авіаційний університет

Так, на думку заявників, обовʼязкове тестування на рівень англійської мови для розподілу студентів на групи може призвести до порушення прав здобувачів вищої освіти.

З огляду на це МОН звернулося до університету, попросивши пояснити ситуацію та надати пропозиції щодо тестування до 19 вересня.

У відповідь на це Семенова зазначила, що знання англійської мови є необхідною умовою для інженерної освіти, міжнародних обмінів, стажувань у престижних компаніях, а також для запрошення іноземних викладачів до університету. Вона пояснила, що НАУ ввів тестування через різний рівень володіння мовою в студентів після школи, і, на її думку, навчати всіх однаково – “дурість”. 

“Щоб зрозуміти, який у студента рівень, треба, щоб він пройшов тестування. За це йому ніяку оцінку не ставлять. Але таким чином студентів ділять на групи відповідно до рівня. Так роблять всі нормальні універи. Так робить КШЕ, так робить Могилянка”, – написала вона.

На думку виконувачки обовʼязків ректора, деякі студенти незадоволені тестуванням, оскільки є ті, хто нібито вступив не для навчання, а просто заради отримання диплома. Вона додала, що відповідь на запит Міністерства освіти напише за допомогою ChatGPT, оскільки її команда вважає це марною тратою часу.

Водночас вона розкритикувала громадську організацію “Червоний Губер”, яка ініціювала скаргу, назвавши їх “шкідниками”, а їхню діяльність – “маразмом, який переходить межі”.

Нагадаємо, що минулого року студенти Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького після розподілення на інтернатуру поскаржилися в соцмережах на образливі та сексистські жарти з боку адміністрації закладу. Їх підтримали й медики, які закликали МОЗ звернути увагу на неповажне ставлення до майбутніх лікарів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter