У Миколаєві, Черкасах та Бердянську школи перевели на дистанційку через постійні “мінування”

Дата: 18 Січня 2022
A+ A- Підписатися

У Миколаєві, Черкасах та Бердянську частину шкіл перевели на дистанційне навчання через регулярні повідомлення про мінування.

Про це повідомила міська влада Миколаєва, Черкас та Бердянська

Миколаївська загальноосвітня школа-інтернат І–ІІІ ступеня. Фото: фейсбук-сторінка закладу

За даними міської влади, у Миколаєві останніми днями вже вчетверте нібито заміновують школи, а тому навчальним закладам №3, 20, 46 і муніципальному колегіуму ім. В. Д. Чайки рекомендують перейти на дистанційку. 

Своєю чергою в Черкасах на дистанційне навчання рекомендують перейти всім школам, адже з 12 січня повідомлення про замінування закладів загальної середньої освіти надходять щоденно. 

“(Постійні повідомлення про мінування. – Ред.) ставлять під загрозу збереження життя та здоровꞌя учасників освітнього процесу. Така ситуація вносить деструктив в організацію роботи закладів загальної середньої освіти, призводить до неможливості організувати системний та якісний освітній процес”, – зазначають у департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міськради. 

Влади обох міст не зазначають часу, до якого заклади працюватимуть дистанційно, проте в Черкасах школи чекають на наступні рекомендації. 

Черкаська спеціалізована школа №20. Фото: Вікіпедія

Щодо Бердянська, то школи там працюватимуть у дистанційному форматі щонайменше до кінця поточного тижня. За словами секретаря міськради Олександра Свідла, влада вже звернулася до спецслужб, щоб ті “навели лад”

“Ці повідомлення про постійні псевдомінування, чесно кажучи, дістали вже всіх. Подібна ситуація склалася одразу в кількох містах України. І, на жаль, дистанційка – це на сьогодні єдине, що може зробити міська влада”, – мовить посадовець.

Минулого року парламент ухвалив закон, яким посилив покарання для “телефонних мінерів”. Відтоді тим, хто повідомляє про фальшиве мінування критично важливих об’єктів інфраструктури, будівель чи споруд, що забезпечують діяльність органів держвлади, закладів охорони здоров’я або закладів освіти, загрожує позбавлення волі від чотирьох до восьми років. 

Нагадаємо, що понад половину українських школярів негативно оцінюють дистанційку. 

Загалом після закриття шкіл на карантин у світі сотні мільйонів дітей не змогли отримати доступу до дистанційного навчання попри те, що освіта є одним з основних прав людини, що закріплено в статті 26 Загальної декларації. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter