У М’янмі звільнили понад 20 тисяч в’язнів з нагоди святкування Нового року

Дата: 18 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Влада М’янми звільнила 23 184 ув’язнених по всій країні, з нагоди святкування Нового року.

Про це повідомляє інформаційна агенція Reuters.

Фото: Reuters

За традицією субота – це перший день Нового року в М’янмі та останній день п’ятиденного святкування, що зазвичай відзначають відвідуванням буддистських храмів та вечірками на вулицях.

Замість святкувань цього року продемократичні сили країни закликали провладну верхівку зосередитись на акціях з відновлення демократії після військового перевороту 1 лютого.

“Ці затримані (яких звільнили сьогодні – ред.) були переважно заарештовані до 1 лютого, але є й такі, хто потрапив до в’язниці після тих подій”, – сказав телефоном представник Служби виконання покарань К’яу Тун Оо.

У той час як військові звільняють тисячі в’язнів, вони продовжують шукати 832 людини, щоб арештувати за участь у протестах, заявили в “Асоціації підтримки політичних в’язнів” (AAPP).

Відомо, що 1 лютого військові М’янми усунули від влади цивільне керівництво країни на чолі з Аун Сан Су Чжі, арештували її та президента країни Він М’їна й оголосили надзвичайний стан, що діятиме протягом року. З 1962 року та протягом декількох десятиліть у країні панувала військова диктатура, але ситуація почала змінюватись у 2011 році.

Нагадаємо, що наразі жертвами військового перевороту стали вже понад пів тисячі осіб. Від початку лютого жителі М’янми щодня виходять на протести, однак силовики жорстко розганяють їх та вбивають. Щонайменше 38 людей, серед яких було два підлітки, вбили 4 березня. Однак найкривавішим днем протестів наразі називають 27 березня – День збройних сил, коли військові вбили 91 людину, зокрема дітей.

Фотографія обкладинки: Reuters

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter