У Москві суд заарештував американського журналіста Евана Гершковича у справі про шпигунство

Дата: 31 Березня 2023
A+ A- Підписатися

У Москві Лефортівський суд за клопотанням ФСБ заарештував громадянина США, журналіста Wall Street Journal (WSJ) Евана Гершковича у справі про шпигунство.

Про це пише “Медіазона”.

Еван Гершкович. Джерело: vk.com

Засідання проходило 30 березня в закритому режимі, журналістів на нього не допустили. За даними медіа, справа Гершковича проходить під грифом “цілком таємно”.

За повідомленням ТАСС, журналіста WSJ відправили до СІЗО “Лефортово” до 29 травня 2023 року.

Як пише “Медіазона”, до суду прибув адвокат Данило Берман, який мав ордер на представлення інтересів Гершковича, проте його не пустили до підзахисного.

Нагадаємо, що 30 березня 2023 року Федеральна служба безпеки РФ затримала в Єкатеринбурзі журналіста міжнародного англомовного видання The Wall Street Journal Евана Гершковича, який збирав матеріал для публікації про ПВК “Вагнер”. Проти нього порушили кримінальну справу за “шпигунство”.

Після розголошення ситуації держсекретар США Ентоні Блінкен закликав всіх американських журналістів, що перебувають в Росії, покинути країну.

The Wall Street Journal заявила, що “категорично відкидає” звинувачення ФСБ щодо свого кореспондента й вимагає його негайного звільнення. Звільнити Гершковича також закликали іноземні та російські журналісти. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter