У Москві до 9 травня розклеїли плакати з українським льотчиком: його будинок на Донеччині й могилу на Харківщині знищили росіяни

Дата: 08 Травня 2022
A+ A- Підписатися

У Москві до 9 травня розклеїли плакати із зображенням українського пілота Петра Дзюби: будинок ветерана Другої світової війни, а також кладовище, де він був похований, росіяни знищили під час повномасштабного вторгнення в Україну.

Про це пише УНІАН.

Петро Дзюба. Джерело: @ghostscat / твіттер

Світлину плаката опублікувала російська журналістка Тетяна Фельгенгауер у твіттері. 

Інформацією про солдата, який зображений на плакаті, поділився користувач Вадим Баранцов на своїй сторінці у фейсбуку.

Дзюба жив у Костянтинівці на Донеччині, був похований на кладовищі в Харкові. Обидва міста жорстоко обстрілювалися російськими окупантами під час повномасштабного вторгнення в Україну. 

Відомо, що з червня 1941 року до травня 1944-го льотчик зробив понад 420 бойових вильотів: на Південно-Західному, Сталінградському, Південному, 4-му Українському фронтах. Збив особисто 16 винищувачів ворога, ще 19 — у складі бойового підрозділу.

За заслуги в битвах був нагороджений званням Герой Радянського Союзу.

Нагадаємо, що в Харкові, який нещадно бомблять російські окупанти, від обстрілів переховується Маргарита Морозова – жінка, яка з 1941-го до 1944-го пережила блокаду у Ленінграді (нині російське місто Санкт-Петербург).

Також тут загинув 96-річний Борис Романченко, який пережив ув’язнення у нацистських концтаборах Бухенвальд, Пенемюнде, Дора-Міттельбау та Берген-Бельзен під час Другої світової війни. У квартиру, де він жив, влучив російський снаряд.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter