У Молдові заблокують ще п’ять сайтів, два з них поширюють російську пропаганду

Дата: 04 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися
Служба інформації та безпеки Молдови (СІБ) зобов’язала інтернет-провайдерів заблокувати в країні ще п’ять сайтів, зокрема два російських ресурси.
 
Про це повідомляє NewsMaker із посиланням на мобільного оператора Orange.
 
Джерело: techuseful.com
Місцевих інтернет-провайдерів зобов’язали заблокувати сайти двох російських ресурсів – відеохостингу Rutube (rutube.ru) та блог-платформу “Дзен” (yandex.ru та dzen.ru).

Крім цього, СІБ зобов’язала заблокувати у Молдові два сайти інтернет-телеканалу MD24 (moldova24.online та pwa.moldova24.online), пов’язаного з олігархом-втікачем Іланом Шором.

Нагадаємо, наприкінці вересня поточного року в Молдові перед президентськими виборами заблокували сім пропагандистських сайтів – шість російських та один молдовський.

Раніше ZMINA повідомляла, що в грудні того ж року в Молдові призупинили дію ліцензій шести російськомовних телеканалів, які поширювали дезінформацію про війну в Україні, а також про події в цій країні.

Ліцензії на мовлення Primul în Moldova, RTR Moldova, Accent TV, NTV Moldova, TV6, Orhei TV призупинили на підставі переліку фізичних та юридичних осіб, щодо яких застосовано міжнародні санкції.

Крім того, причиною стали численні висновки Аудіовізуальної ради Молдови щодо відсутності на цих каналах “коректної інформації у висвітленні національних подій, а також війни в Україні”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter