У місцях тимчасового поселення ВПО можуть жити разом зі своїми домашніми тваринами

Дата: 29 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Українці, які евакуюються та зупиняються у місцях тимчасового проживання, можуть брати з собою домашніх тварин. Для розміщення улюбленців, переселенцям необхідно подати письмову заяву керівнику місця тимчасового проживання, вказавши інформацію про тварину.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Ілюстративне зображення. Фото: iStock

У відомстві пояснили, що згідно з постановою Кабінету Міністрів №930 “Деякі питання функціонування місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб”, існує можливість розміщення осіб у МТП разом із їхніми домашніми тваринами. Однак для цього потрібно отримати попередню згоду від керівника установи.

Можливість розміщення тварин залежить від умов і ресурсів конкретного місця тимчасового проживання. Переселенці повинні подати письмову заяву, і вказати в ній інформацію про свою домашню тварину. Після цього керівник МТП ухвалює рішення щодо можливості проживання разом із тваринами, враховуючи можливість закладу забезпечити належні умови та дотримання санітарних норм.

У Міністерстві рекомендують заздалегідь уточнити можливість проживання з тваринами в конкретному МТП. Також своєчасна подача заяви та отримання попередньої згоди допоможуть уникнути непорозумінь і забезпечити спокійний переїзд разом із домашньою твариною.

Раніше ZMINA писала, у січні цього року Міністерство внутрішніх справ України скасувало норму, яка забороняла допуск тварин в укриття. Власники тварин мають не залишати своїх домашніх улюбленців без нагляду, створити для них необхідні умови, дотримуватися санітарно-гігієнічних і ветеринарних норм і правил, а також контролювати, щоб тварини не псували майно та не становили загрози для інших людей.

Нагадаємо, що у липні рятувальники дістали з-під завалів будинку в Мирнограді на Донеччині, який обстріляли російські військові, кота, що врятував життя власниці.

Кіт, що за породою належить до британських висловухих, за словами його власниці, усього за кілька хвилин до обстрілу почав гучно нявкати, зазиваючи в іншу кімнату. Як з’ясувалося згодом, саме ця кімната лишилася майже неушкодженою внаслідок атаки. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter