У межах чергового обміну полоненими в Україну повернулися ще 95 захисників

Дата: 11 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Серед звільнених 93 рядових та сержантів і двоє офіцерів – 51 представник ЗСУ (зокрема 15 тероборонівців), 29 нацгвардійців, 11 прикордонників та 4 військових моряки. 

Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак та Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Джерело: телеграм-канал Андрія Єрмака

Цього разу звільнені полонені з Маріуполя (зокрема “Азовсталі”), Чорнобильської АЕС і острова Зміїний, оборонці, які захищали Донецький, Харківський, Запорізький, Херсонський, Луганський та Сумський напрямки. Деякі із них перебували у полоні ПВК “Вагнер” та підрозділу “Ахмат”.

Джерело: телеграм-канал Андрія Єрмака

З неволі серед інших повернувся військовий музикант 36 бригади, морпіх. Семеро звільнених військовослужбовців брали участь у вертолітній місії ГУР до окупованого Маріуполя. Серед повернутих також четверо з важкими пораненнями. Один звільнений має суттєву втрату ваги (30 кілограмів), є військові з ускладненням хвороб. Усі вони отримають необхідну реабілітацію та зустрінуться з рідними, яких не бачили багато місяців“, – зазначають  у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

Цього разу всі звільнені — чоловіки.

Нагадаємо, наприкінці травня українська та російська сторони провели черговий обмін полоненими, у рамках якого додому вдалося повернути 106 захисників з бахмутського напрямку – 98 солдатів і сержантів та вісім офіцерів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter