У Мелітополі окупанти змушують “посадовців” з паспортами РФ відмовлятися від українського громадянства

Дата: 07 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області російські військові примушують працівників державних установ, які отримали паспорти РФ, письмово відмовитися від українського громадянства.

Про це повідомили у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ. 

Фото: Слово і Діло

“У Мелітополі окупанти примушують працівників державних установ, які отримали громадянство Російської Федерації, відмовитися від українського громадянства в письмовій формі. Погрожують звільненням з роботи”, – йдеться в повідомленні. 

Мер Мелітополя Іван Федоров нагадав місцевим жителям, що російський паспорт приносить не права, а обовʼязки та обмеження. 

Відомо, що ще влітку окупанти використовували різноманітні схеми, щоб змусити людей отримати російський паспорт.

Так, тоді для мешканців Мелітополя та його околиць окупанти оприлюднили вимоги щодо “земельних паїв”. Відтак люди, у яких досі діяли договори оренди на земельні паї, повинні були переукладати їх на нові. А ті, у кого термін договору закінчився, мали на підставі отриманого російського паспорта та відповідно до російського законодавства укласти новий договір.

У разі якщо термін договору закінчувався і власник не зʼявлявся, його позбавляли права власності на володіння земельними паями.

Нагадаємо, що росіяни обмежили доступ до соціальної та гуманітарної допомоги на тимчасово окупованих територіях Запорізької області й водночас посилили тиск на місцевих жителів.

Водночас окупанти забирають мелітопольців “на підвали”, залякують, депортують усіх незгодних з новим порядком, примушують отримувати паспорти РФ та обмежують доступ до інформації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter