У Мелітополі на потужностях місцевого провайдера почав працювати “Ростелеком”

Дата: 19 Травня 2022
A+ A- Підписатися

У Мелітополі на базі оператора “Воля” почав роботу російський “Ростелеком”.

Про це повідомляє місцеве видання “РІА-Мелітополь”. 

Фото: Gavriil Grigorov/TASS

Проблеми з підключенням до інтернету мелітопольці відчували з перших днів тимчасової окупації регіону. Причиною цього називали пошкодження внаслідок вибуху всіх транспортних магістральних каналів, що йшли на місто. Магістральний кабель проходив у Василівці залізничним мостом.

Для відновлення доступу уводили в експлуатацію резервні лінії, але їх можливості були обмежені, зокрема і через живлення, а тому працювали вони, поки вистачало заряду. 

Вже у квітні провайдер “Воля” призупинив роботу та почав повертати абонентам гроші. Тоді ж мер міста Іван Федоров розповідав, що у планах Росії протягнути до Мелітополя лінію інтернету з окупованого Криму. Разом з підключенням містяни мали отримати й всі заборони та блокування, що діють у російській мережі. 

18 травня інтернет від “Волі” несподівано запрацював, однак в налаштуваннях з’явилася і назва нового провайдера – “Ростелеком”.

“Якість інтернету відповідна – як повідомляють містяни, всі сторінки вантажаться довго і зв’язок постійно переривається. А ще “бонусом” до всіх незручностей йде контроль ФСБ та заборона популярних у світі соціальних мереж”, – розповідають мелітопольські журналісти. 

На початку травня монітори організації NetBlocks зафіксували часткове відновлення доступу до інтернету у Херсоні, однак працював він також не через українську телекомунікаційну інфраструктуру, а через російську. Так, регіональний провайдер Skynet (“Херсонтелеком”) маршрутизувався через “Ростелеком” та провайдера “Міранда”, що працює в окупованому Криму. 

Згодом у Держспецзв’язку повідомляли, що окупанти шантажують й інших українських провайдерів на Херсонщині, змушуючи підключатися до російських мереж. 

Якщо ви живете на тимчасово окупованих Росією територіях, то прочитайте спеціальну інструкцію ZMINA про те, як безпечно користуватись інтернетом там.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter