У Мексиці звільнили трьох викрадених працівників ЗМІ

Дата: 26 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

26 листопада трьох журналістів, нещодавно викрадених у південному мексиканському штаті Герреро, вдалося звільнити після пошукових операцій сил безпеки країни.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на генеральну прокуратуру штату Герреро.

Джерело: UNESCO

Як пише видання, канцелярія генерального прокурора штату повідомила, що викрадених було звільнено цілими й неушкодженими після обшуку, проведеного органами безпеки.

Троє журналістів, звільнених у суботу, були серед п’яти осіб, чиє зникнення у туристичному містечку Таско розслідують правоохоронці.

Як зазначається, серед звільнених, керівники цифрової платформи RedSiete Сільвія Арсе та Альберто Санчес, яких у середу захопили озброєні люди, що увійшли в центральний офіс “Таксо”.

Ще одним журналістом, звільненим у суботу, був Марко Толедо, директор тижневика El Espectador de Taxco, повідомляє влада. Зловмисники також викрали його сина та дружину, яку пізніше вдалося визволити. Сина журналіста досі шукають.

Нагадаємо, у Мексиці в ніч проти 17 листопада у прикордонному місті Сьюдад-Хуарес знайшли застреленим фоторепортера Ісмаеля Вільягомеса Тапіа: це вже п’яте вбивство журналіста в країні з початку року.

Раніше ZMINA повідомляла, що Мексика посідає 128-ме місце зі 180 країн у рейтингу RSF Індекс свободи преси-2023.

Згідно зі звітом правозахисників з Article 19, насильство проти працівників ЗМІ в країні різко зросло за час президентства Андреса Мануеля Лопеса Обрадора, який обіймає цю посаду з 2018 року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter