У Маріуполі загинув оператор місцевого телеканалу Віктор Дєдов

Дата: 23 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Унаслідок російського обстрілу в Маріуполі загинув головний режисер, старший оператор місцевого телеканалу “Сігма-ТБ” Віктор Дєдов.

Про це повідомили в Національній спілці журналістів України. 

Віктор Дєдов. Фото: detector.media

Журналіст із родиною перебував удома, коли у квартиру 11 березня прилетіли міни. Про обставини загибелі повідомила його дружина та журналістка Наталія Дєдова

“Дві міни. Перша – у нашу спальню. Там я і мама. Друга – в нашу кухню. Там – Вітя… Я кричу “Саша!” – у відповідь: “Мама, я тут!”… І тільки біля ліфта розумію: не бачу і не чую Вітю… Остання (його. – Ред) фраза: “Саша, у мене нема світла!” І Саша дає ліхтарик, хоч у кімнаті світло. Сонна артерія. Вітя живе ще кілька хвилин, доходить до коридору і назавжди стає нашим світлим Янголом”, – розповіла вона. 

Віктора не змогли поховати, бо за чотири дні після його смерті через ворожий обстріл будинок згорів.

“…Мій найкращий Майстер світла! Мій найкращий фотограф! Мій найкращий колега! Наш найкращий син, тато, чоловік та зять! Вибач, що немає твоєї могили. Нехай наш Маріуполь, який ти так любив фотографувати, стане твоєю небесною домівкою”, – прощається з чоловіком Наталія Дєдова.

Національна спілка журналістів України висловила співчуття рідним, близьким та колегам оператора.

Раніше з Маріуполя вдалось евакуювати двох журналістів – Євгенія Малолєтку та Мстислава Чєрнова. Окупанти оголосили на них полювання, адже вони були чи не єдиними журналістами, що співпрацювали з міжнародними виданнями, та залишились у місті, що перебуває під російською блокадою. Саме вони робили репортажі після обстрілу пологового будинку Маріуполя, які російська влада називала фейковими. 

Відомо, що відповідальний за блокаду Маріуполя російський генерал-полковник Михайло Мізінцев є одним з підозрюваних в організації “Іловайського котла”.

 

Нагадаємо, що від початку повномасштабного російського вторгнення в Україні загинули щонайменше троє журналістів. Також зафіксували принаймні десять випадків замахів на вбивство журналістів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter