У Маріуполі окупанти прибрали пам’ятний знак загиблим під час російського обстрілу в січні 2015 року

Дата: 19 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Окупанти прибрали пам’ятник мирним жителям Маріуполя, загиблим під час обстрілу проросійськими терористами кварталу Східний 24 січня 2015 року.

Про це повідомили в телеграм-каналі “Маріуполь сьогодні”. 

В окупованому Маріуполі росіяни знищили пам’ятник загиблим під час обстрілу 24 січня 2015 року

Тоді ворог обстріляв східні житлові квартали Маріуполя з реактивної системи залпового вогню “Град”. Загинуло понад 30 людей, понад 100 отримали поранення. Серед жертв були діти. Внаслідок обстрілу пошкоджені 55 багатоповерхових будинків, в 11 з них було пряме влучення ракет.

Знак “Загиблим у неоголошеній війні” встановили в Маріуполі в червні того ж року.

Нагадаємо, що одразу після окупації міста росіяни заявили про намір знищити мурал “Мілана”, присвячений дівчинці, яка постраждала від обстрілів проросійськими терористами мікрорайону Східний взимку 2015 року. У грудні 2022-го вони реалізували цей намір, прикрившись нібито утепленням фасаду будинку.

Також 2022 року росіяни знесли пам’ятник жертвам Голодомору в Маріуполі. Тоді, щоб виправдати руйнування, вони використовували ті самі тези, що й сьогодні: під час “природного” голоду 1932–1933 найбільше постраждала не Україна. Тому ці пам’ятники, за версією окупантів, не більш ніж політичні маніпуляції.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що окупаційні адміністрації захоплених районів Херсонської області ще минулого, 2023 року почали зносити пам’ятні знаки, присвячені жертвам Голодомору в Україні 1932–1933 років. Представники окупаційної влади заявляють, що в такий спосіб борються буцімто з маніпуляціями та дезінформацією.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter