У Маріуполі невідомі зі зброєю грабують пенсіонерів – Андрющенко

Дата: 21 Червня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Маріуполі стало відомо про перші пограбування пенсіонерів.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Фото: Novayapolsha.pl

“Вже почались перші пограбування пенсіонерів. Враховуючи, що це найнезахищеніша частина населення і вже отримала гроші від окупантів – почались розбої. Люди зі зброєю відбирають все отримане. Сказати однозначно, хто це – важко. Але “поліція ДНР” закриває очі й удає, що нічого не відбулося. І це лише початок”, – йдеться у повідомленні.

Андрющенко зазначає, що українська влада вважає такі звірства частиною сценарію контролю населення не через репресивну машину, а саме через банди.

“Ватажків яких будуть контролювати росіяни (зокрема кадирівці, які базуються в Новоазовську). Окрім пограбувань, на вулиці вже відкрито вийшли мародери з продажем прикрас, награбованих по магазинах. Основні покупці – росіяни мчсники та інша російсько-донецька сволота. Так само тут діють імпровізовані ломбарди, де маріупольці за безцінь віддають ювелірні прикраси. “Кришує” безпосередньо пан Фтіц, який очолює Жовтневу (Центральну) райадміністрацію окупантів. Він узгоджує “патенти” не без міської адміністрації. Колаборанти продовжують свій бізнес на кістках”, – написав Андрющенко.

Відомо, що у тимчасово окупованому Маріуполі тисячі містян змушені стояти в черзі, щоб отримати їжу, яку окупаційна влада роздає як “гуманітарну допомогу”. Проблема з доступом до харчів та води в Маріуполі існує вже не перший місяць, однак попри це російські військові не пропускають українських гуманітарних вантажів, а ті, які вдавалося довезти, розкрадали й продавали маріупольцям чи видавали за російську допомогу. 

Нагадаємо, що офіс президента запустив роботу інформаційної системи “Книга катів України” з верифікованими даними російських військовослужбовців, які скоїли воєнні злочини проти українців. Перевірені дані будуть використані правоохоронними органами, міжнародними судами та спеціальним міжнародним трибуналом для розслідування злочинів РФ в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter