У Маріуполі двоє літніх містян померли, йдучи по воду

Дата: 08 Липня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Маріуполі місцеві мешканці влаштували пікет після смерті двох літніх людей, які намагались дійти по воду спекою. 

Про це розповів радник міського голови Петро Андрющенко

Фото: телеграм-канал Петра Андрющенка

Двоє загиблих мешкали у районі Волонтерівка, а воду могли отримати у центральному районі. Згідно з розрахунками Google Maps, від одного до іншого району пішки йти не менше 2 годин. 

Волонтерівка – один з тих районів у Маріуполі, звідки росіяни вивезли до фільтраційних таборів більшість чоловіків. Деяких з них тримають у школі села Безіменне, а інших у колонії в Сєдовому. Загалом у районі, за даними Андрющенка, залишились близько 3 тисяч людей, серед яких щонайменше дві сотні дітей. 

Люди, які влаштували пікет біля будівлі однієї зі шкіл, вимагали від окупаційної адміністрації розв’язати проблеми з питною водою, електрикою та транспортним сполученням. 

“Людей кинуто напризволяще”, – констатує Андрющенко. 

Радник міського голови також повідомив, що росіяни через неправильну експлуатацію електромереж залишили без водопостачання весь Маріуполь. 

“Робота навіть єдиної насосної неможлива – знеструмлення. Правду звісно не кажуть вголос, але. Як місто буде виживати без води в таку спеку, питання без відповіді”, – зазначає Андрющенко. 

Нагадаємо, що у Маріуполі залишилося приблизно понад 100 тисяч мешканців, однак нормальний доступ до води мають, за розрахунками місцевої влади, всього до 3% з них. Через брак води маріупольці змушені прати в калюжах та купати дітей посеред вулиць у тазах. 

Фотографія обкладинки: Петро Андрющенко 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter