У Маріуполі доступ до води мають менш ніж 3% мешканців

Дата: 04 Липня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Маріуполі доступ містян до питної води є проблемою номер один, адже нині лише до 3% мешканців мають її в достатній кількості. 

Про це повідомив радник міського голови Петро Андрющенко

Фото: Leon Klein / Anadolu Agency

Росіяни вже не перший місяць намагаються відновити водопостачання в Маріуполі. Так, у травні вони запустили воду без каналізації, що почало загрожувати новою гуманітарною катастрофою.

Нещодавно окупанти повідомляли, що під’єднали до водопостачання 502 будинки, включно з приватними, однак, за розрахунками Андрющенка, це дорівнює лише 1,35% будинків і відповідно до 5% населення, що лишилось. Через брак води маріупольці змушені прати в калюжах та купати дітей прямо посеред вулиць. 

Фото: телеграм-канал Петра Андрющенка
Фото: телеграм-канал Петра Андрющенка

“Маріупольці змушені з ранку долати кілометри, аби потрапити в черги в пунктах набору води. Якщо пощастить набрати. Воду збирають скрізь, включаючи каналізаційні колодязі, де з’явилася вода після експериментів з водопостачанням”, – каже Андрющенко. 

За словами радника, Маріуполі потрібне термінове зовнішнє втручання задля подолання водяної кризи.

Нагадаємо, що нині в Маріуполі залишилося приблизно понад 100 тисяч мешканців. Через нестерпні умови життя, антисанітарію та неможливість звернутися по медичну допомогу тисячам маріупольців, які залишилися в місті, загрожують потужні та смертоносні епідемії холери, дизентерії та кишкової палички. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter