У Маріуполі дітям забороняють спілкуватися українською мовою – Міноборони

Дата: 17 Червня 2022
A+ A- Підписатися

В окупованому Маріуполі так зване керівництво навчальних закладів забороняє дітям спілкуватися українською мовою навіть на перервах, погрожуючи їм та батькам “непередбачуваними наслідками”.

Про це повідомляють радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко та речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

Фото: Associated Press

“Загарбники продовжують застосовувати проти українського населення тактику терору та геноциду. Зокрема, в окупованому Маріуполі так зване керівництво навчальних закладів забороняє дітям спілкуватися українською мовою, погрожуючи непередбачуваними наслідками для дітей та батьків”, – зазначає Мотузяник. 

Таким чином, за словами Андрющенка, Росія проводить денацифікацію на всіх рівнях “за кращими прикладами СРСР”.

Нагадаємо, що окупанти в Маріуполі продовжили навчальний процес до 1 вересня. Для цього відкрили для навчання напівзруйновану школу, де змушуватимуть дітей навчатися за російською програмою та видаватимуть “документи про освіту” в “ДНР”.

Основна мета відкриття цієї школи – деукраїнізація та підготовка до навчального року за російською програмою. Дітям усе літо будуть викладати російську мову та літературу, історію Росії та математику російською.

За словами Андрющенка, в Маріуполі окупанти планують відкрити дев’ять шкіл, для яких знайшли лише 53 вчителів. Тобто по шість учителів на кожну школу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter