У лютому в Києві зросла кількість звернень щодо домашнього насильства від молодих матерів

Дата: 06 Березня 2024
A+ A- Підписатися

У лютому 2024 року в Києві зросла кількість звернень щодо домашнього насильства від жінок віком від 18 до 25 років, які виховують дітей.

Про це повідомила заступниця голови Київської міської державної адміністрації Марина Хонда.

Фото: Getty Images

“За останній місяць на 15% збільшилася кількість молодих мам у віці від 18 до 25 років, які звертаються через домашнє насильство на телефон довіри до Київського міського центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству. Усі вони мають дітей до року, які теж постраждали”, – повідомила посадовиця.

Крім того, збільшилася кількість матерів, які отримали допомогу в кімнатах кризового реагування й притулку. У лютому в таких перебувала 51 людина, з яких більша частина – діти. 

“Це тривожний сигнал, який ми маємо врахувати й продовжувати надавати захист та підтримку”, – зазначила Марина Хонда.

Загалом упродовж місяця до служби “Телефон довіри” надійшло 1312 звернень. Переважно це запити на психологічну підтримку. Психологи обробили 561 звернення про домашнє насильство, серед якого переважали економічне й психологічне.

Водночас Хонда також зауважила, що в лютому на третину збільшилася кількість дзвінків від чоловіків.

У столиці функціонують мобільні бригади соціально-психологічної допомоги, які в разі потреби можуть перевезти людину до безпечного місця. Міська служба довіри працює конфіденційно, безоплатно й цілодобово за номерами 15 00 (зі стаціонарного) і 044 272 15 00 (з мобільного).

Нагадаємо, що в столиці судитимуть 46-річну жінку, яку підозрюють у тому, що вона вчиняла насильство над 74-річною матір’ю: приходила додому напідпитку та била її. До цього жінку вже штрафували за таку поведінку та зобовʼязували проходити корекційну програму, однак та умисно ухилялася від цього.

Вперше суд притягнув жінку до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства над 74-річною матір’ю ще 2023 року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter