У Києві повторно судитимуть жінку за насильство над 74-річною матірʼю

Дата: 05 Березня 2024
A+ A- Підписатися

У столиці судитимуть 46-річну жінку, яку підозрюють у тому, що вона вчиняла насильство над 74-річною матір’ю: приходила додому напідпитку та била її. До цього жінку вже штрафували за таку поведінку та зобовʼязували проходити корекційну програму, однак та умисно ухилялася від цього.

Про це Київська міська прокуратура розповіла в коментарі “УП. Життя”.

Фото: Depositphotos

Вперше суд притягнув жінку до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства над 74-річною матір’ю ще 2023 року.

“Донька жила з матірʼю. Періодично вона приходила додому нетвереза і в поганому настрої. Вона сварилася з матір’ю нецензурно, неодноразово застосовувала до неї фізичне насилля. Матір зрештою звернулася до поліції. На доньку наклали кілька штрафів і поклали зобов’язання пройти корекційну програму. Учасники цієї програми ходять у спеціальний центр, де працюють із психологами, які допомагають виправити поведінку”, – розповіла речниця міської прокуратури Ірина Винокурова.

За її словами, покарання в таких статтях спрямовано здебільшого не на те, щоб людину посадити чи ізолювати, а на те, щоб виправити насильницьку поведінку. Корекційна програма мала б змінити поведінку жінки, але вона відмовилася туди ходити.

Однак засуджена не виконала постанову суду. Тепер їй загрожує арешт до шести місяців або обмеження волі на строк до двох років – Оболонська окружна прокуратура міста Києва вже скерувала до суду новий обвинувальний акт.

Нагадаємо, що в листопаді минулого року до столичної поліції звернулася місцева мешканка із заявою про те, що її чоловік продовжує вчиняти щодо неї домашнє насильство. Правоохоронці провели розслідування та передали справу до суду. Нині кривднику загрожує до двох років увʼязнення.

За словами правоохоронців, 49-річного киянина неодноразово притягували до адміністративної відповідальності за протиправні дії, а в липні 2023 року суд засудив його до одного року позбавлення волі умовно.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter