У Лютежі на Київщині відновив роботу реабілітаційний центр, пошкоджений торік унаслідок бойових дій

Дата: 20 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

У Лютежі Київської області відновив роботу Всеукраїнський центр комплексної реабілітації для людей з інвалідністю, який пошкодили під час бойових дій у 2022 році.  

Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

Фото: Руслан Кравченко

Так, у центрі відновили головний корпус, де був пошкоджений дах та знищена одна зі стін. У кількох корпусах замінили вікна, провели поточні ремонти внутрішніх приміщень. 

У закладі реабілітацію можуть одночасно проходити 136 людей. На базі центру працюють терапевти, ортопеди, невропатологи, психотерапевти, психологи, фізіотерапевти та педіатри.

“Реабілітація безоплатна. Спектр послуг чималий: локомоторна терапія, вертикалізація, лікувальні масажі, різні види фізіотерапії, лікувальна фізкультура, реабілітація у воді. У перспективі реабілітацію тут проходитимуть і військові”, – розповів Кравченко. 

Фото: Руслан Кравченко

Загалом на Київщині повністю або частково відновили понад 100 обʼєктів охорони здоровʼя області, які були пошкоджені внаслідок російської військової агресії.

Раніше ZMINA писала, що станом на 14 липня 2023 року експерти зафіксували 1014 атак на лікарні, медичних працівників та інфраструктуру охорони здоров’я загалом.

За цей час від російських атак загинули 148 медиків, 106 – отримали поранення. 414 лікарень та амбулаторій були знищені або частково зруйновані. Крім того, експерти зафіксували 57 ударів Росії по дитячих лікарнях та 40 ударів – по пологових будинках.

Нагадаємо, за даними Міністерства охорони здоров’я, за 15 місяців повномасштабної війни Росія пошкодила 1 554 медичних заклади, 184 з них – зруйновано вщент.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter