Уряд Люксембургу дозволив вирощувати до чотирьох кущів канабісу на родину

Дата: 22 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Уряд Люксембургу ухвалив рішення про те, що дозволить своїм 620 тисячам жителів вирощувати канабіс для особистих потреб: до чотирьох кущів на родину.

Про це стало відомо в п’ятницю, 22 жовтня, повідомляється на сайті EurActiv.

Джерело: ru.freepik.com

Дозвіл поширюється на рекреаційне використання канабісу всередині приміщень, на свіжому повітрі, на балконі, терасі або в саду.

Цей крок є частиною коаліційної угоди, укладеної між лібералами, соціал-демократами та “зеленими” у 2018 році, йдеться в повідомленні.

Водночас заборона на споживання та транспортування канабісу в громадських місцях залишиться чинною, як і заборона на торгівлю іншими продуктами канабісу, крім насіння.

Проте споживання та перевезення кількості до 3 грамів з кримінального правопорушення буде перекваліфіковане на проступок.

Наразі головна мета уряду Люксембургу – регулювати вживання та вирощування канабісу “у ваших власних стінах”, сказав у коментарі журналістам представник “зелених” Меріс Шехович.

Згодом країна має намір регулювати вирощування канабісу у великих масштабах, сподіваючись на розвиток національного виробництва органічної продукції.

Нагадаємо, що в Україні медичний канабіс заборонено. ZMINA неодноразово розповідала про те, що його треба легалізувати. 

Низка країн у світі вже легалізувала марихуану, а в деяких з них пришвидшенню цього процесу допомогли історії важко хворих дітей. 2018 року влада Великої Британії дозволила громадянам купувати та вживати марихуану в лікарських цілях після розголосу історії 12-річного Біллі Колдуела. Він мав тяжку форму епілепсії та їздив по ліки до Канади. Одного разу митники відібрали в хлопця медикаменти, а через декілька днів без них він потрапив до лікарні з нападом. 

Влітку 2021-го, напередодні голосування Верховної Ради за законопроєкт №5596 щодо легалізації медичного канабісу, до нардепів зверталася мати чотирирічної дівчинки з тяжкою формою епілепсії Вікторія Мостовенко. Через заборону жінка змушена шукати шляхи, щоб купувати олію на основі медичного канабісу, дозволену в 60 країнах світу, але не в Україні. Її звернення депутати проігнорували. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter