У Британії легалізували лікарську марихуану

Дата: 01 Листопада 2018
A+ A- Підписатися

У Британії з 1 листопада влада дозволила купувати та споживати марихуану в лікарських цілях.

Про це повідомляє BBC.

У червні цього року в країні сталася історія, яка підштовхнула владу країни переглянути свої погляди щодо використання конопель у медичних цілях. 12-річний Біллі Колдуел, який страждає на тяжку форму епілепсії, полетів разом з мамою до Канади, де марихуану давно дозволили використовувати в медичних цілях, щоб придбати спеціальну олію. Проте на митниці прикордонники відібрали ліки у хлопця, а тому через декілька днів Біллі потрапив до лікарні з нападом.

“Жодна родина не має проходити через такі випробування, подорожуючи по всьому світу, щоб отримати ліки, які повинні бути доступні для наших відчайдушно хворих дітей”, – говорила тоді мати хворого хлопця. 

Біллі з мамою

Історія неабияк сколихнула британське суспільство, а тому очільнику МВС Саджиду Давіду довелось у винятковому порядку дозволити підлітку використовувати марихуану для лікування.

“Я скористався своїми винятковими повноваженнями та прийняв це рішення на підставі висновку лікаря про необхідність такої терапії”, – сказав чиновник.

Після цього уряд Британії заявив, що найближчим часом почне перегляд політики щодо використання лікарської марихуани. Відтепер у Великобританії лікарську марихуану зможуть отримати люди з рецептом, який виписуватиме спеціаліст, але лише у випадку, коли інші лікарські засоби не працюватимуть.

Нагадаємо, що нещодавно в Канаді легалізували марихуану, щоб вивести продаж канабісу “з тіні”, адже лише у 2017 році канадці витратили на наркотик 4,6 мільярда доларів США (понад тисячу доларів на людину). 

В Україні досі виробництво, придбання, зберігання, перевезення наркотиків без мети збуту в невеликих розмірах – це адміністративне правопорушення, за яке передбачено покарання у вигляді штрафу, або адміністративного арешту на термін до 15 днів, або громадських робіт. За зберігання більше п’яти грам марихуани в країні встановлена кримінальна відповідальність.

Нещодавно в Києві пройшов “Конопляний марш”, куди сходив кореспондент Центру інформації про права людини та дізнався, чому українці вимагають від уряду декриміналізувати вживання марихуани в медичних цілях. Історії деяких учасників маршу дуже схожі на історії Біллі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter