У Литві відбувся шкільний мітинг вдячності за можливість навчатись українською мовою

Дата: 25 Березня 2024
A+ A- Підписатися

У Міжнародній Українській школі у Вільнюсі відбулась акція вдячності Литві за можливість навчатись українською мовою.

Про це повідомляє литовський мовник LRT.

Фото: Олег Головатенко / LRT

Школярі, їхні батьки та вчителі зібралися разом, щоб засвідчити свою повагу і вдячність Литовській державі, яка не лише прихистила біженців під час повномасштабної війни, а й надала українським дітям можливість продовжити навчання рідною мовою.

“Ми не є національною меншиною, ми – громадяни України, яким Литва надала статус тимчасового захисту. При цьому, зберігаючи свою національну ідентичність, українські школярі в Литві ростуть справжніми європейцями, успішно інтегруючись у литовське суспільство. МУШ – це білінгвальна школа, наші учні з першого класу поглиблено вивчають литовську мову”, – наголосила директорка МУШ Олена Внуковська.

Учасники акції вдячності розгорнули на фасаді Міжнародної Української школи великий державний прапор Литви та виконали державний гімн Литви.

Наприкінці заходу українці заспівали “Ой, у лузі червона калина”, яка з початком повномасштабної війни Росії проти України стала певним символом нескореності українців.

Раніше ZMINA писала, що Литва продовжила посвідки на проживання українським біженцям ще на рік – до березня 2025 року.

Нагадаємо, що станом на червень поточного року в Литві навіть після закінчення війни планували залишитися жити та працювати 34% українських біженців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter