Литва продовжить посвідки на проживання українським біженцям ще на рік

Дата: 05 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

У Литві розпочинається процес продовження тимчасових посвідок на проживання для воєнних біженців з України, термін яких спливає в березні 2024 року. Їх можна продовжити до березня 2025.

Про це повідомила керівниця литовського департаменту міграції Евеліна Ґудзінскайте.

Фото: LRT

За її словами, велика кількість українців отримала тимчасовий захист на термін до 4 березня 2024 року. Оскільки термін дії дозволів спливає, уряд Литви замислився щодо їхньої заміни.

Оскільки Європейський Союз вирішив продовжити тимчасовий захист ще на рік, до березня 2025 року, всі українці, яким надали тимчасовий захист, можуть продовжити свою посвідку на проживання ще на рік.

“Наступного тижня ми оголосимо, що вже можна починати заповнювати онлайн-заявки на зміну цих дозволів і записуватися на приймання до департаменту міграції”, – зазначила очільниця департаменту міграції.

Ґудзінскайте також розповіла, що з початку повномасштабної війни РФ проти України Литва видала 46 тисяч цифрових дозволів на проживання на підставі тимчасового захисту.

“Щодня ми реєструємо нових біженців з України. Щодня це від 20 до 50 осіб”, – додала вона.

За даними департаменту міграції, зараз у Литві проживає понад 85 тисяч українців, які становлять найбільшу громаду іноземних громадян у країні. Однак більшість українців, які приїхали до Литви, не збираються звикати до життя в країні, оскільки повʼязують своє майбутнє з Україною.

Нагадаємо, що станом на червень поточного року в Литві навіть після закінчення війни планували залишитися жити та працювати 34% українських біженців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter