У Литві планує залишитися назавжди понад третину українських біженців – опитування

Дата: 19 Червня 2023
A+ A- Підписатися

У Литві навіть після закінчення війни планують жити та працювати 34% українських біженців.

Про це вже другий рік поспіль свідчить анонімне опитування українців, які скористалися послугами литовської служби зайнятості, пише Delfi.

Джерело: Zuma Press / Scanpix

Більшу частину опитаних становлять жінки віком 30–40 років (83,2%), з них понад половину (52,5%) мають вищу освіту. Більшість українців зазначила, що литовці їх прийняли добре чи дуже добре (97%).

За словами заступника директора служби зайнятості Гедре Синкявича, цього року збільшилася кількість тих, хто не визначився з планами на майбутнє, пов’язаними з життям у Литві (40%). Минулого року таких було 32%.

У повідомленні уточнили, що, за даними Центробанку Литви, 2022 року українці створили в країні додану вартість на 400 млн євро. Це дорівнює 1% валового внутрішнього продукту. За інформацією міністерства соціального захисту та праці, за рік з початку повномасштабної агресії Росії в Україні українці, що знайшли притулок у країні, сплатили до держбюджету понад 58 млн євро податків.

За повідомленням прем’єр-міністерки Литви Інгріди Шимоніте, в країні перебуває близько 40 тисяч українців, зареєстрованих як біженці (дані на квітень 2023 року).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter