У липні від російських обстрілів у метро в Києві ховалися 46 тисяч людей, серед яких 4 тисячі дітей

Дата: 19 Липня 2023
A+ A- Підписатися

У липні поточного року щонайменше 46 тисяч мешканців Києва використовували метро як укриття під час російських обстрілів. 

Про це розповів начальник служби руху Київського метрополітену Сергій Ткачук в Українському кризовому медіацентрі. 

Фото: КМДА

Серед цих людей щонайменше 4 тисячі – це діти. 

“Сьогодні для укриття людей ми надали 19 станцій”, – каже Ткачук.

Для покращення умов у метро використовують мобільні ліжка та лави, які передав литовський благодійний фонд LITUA kartu. Представник фонду Вітас Люджус каже, що про допомогу українцям активісти замислились одразу після початку повномасштабного вторгнення. 

“Звернулися по допомогу до нашого інженерного університету. Кафедра промислового дизайну запропонувала рішення – створити ліжка, які можна зібрати вручну без цвяхів та шурупів. Наша компанія провела випробування, і те, що ви бачите сьогодні, є результатом втілення цієї ідеї, перевіреним у бойових умовах, реабілітаційних центрах, притулках”, – розповідає чоловік. 

Ліжка, судячи з повідомлення, виготовляють з берези. У Київському метро нині є 25 таких. Столичні посадовці поділилися практикою з колегами з Харкова і Дніпра, тож і там тепер використовуватимуть ці ліжка. 

Такі самі конструкції використовують військові на фронті. 

Нагадаємо, що після того, як під час російської атаки троє людей загинули в Києві, бо не могли потрапити в сховище, в Україні перевірили всі бомбосховища. Виявилося, що придатними є 77% з них, а вмістити вони можуть 43% населення країни. 

Стан укриттів у Києві, Харкові, Одесі, Дніпрі, Херсоні, Чернігові,  Миколаєві, Сумах, Конотопі та Білій Церкві визнали незадовільним. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter