У Львові засудили чоловіка, який намагався вбити колегу через мовний конфлікт

Дата: 07 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

У Львові до семи років позбавлення волі засудили 33-річного чоловіка, який скоїв замах на вбивство через зауваження колеги про російську мову. 

Про це пише “Українська правда. Життя” з посиланням на Єдиний реєстр судових рішень. 

Фото: Depositphotos

Випадок трапився 14 липня 2022 року в одній з квартир у Львові. 33-річний чоловік разом з колегою робив у ній ремонт.

За словами потерпілого, того дня його напарник захворів і бригадир дав йому нового – ним виявився переселенець з Лисичанська. До обіду вони працювали та не конфліктували, але на обіді чоловіки вживали алкоголь, і між ними виник конфлікт через мову.

У вироку суду зазначається, що після випитого спиртного потерпілий почав обурюватися, що його напарник розмовляє російською мовою й “не воює за свою землю, а втік від війни”

Після обіду, коли чоловік, який почав конфлікт, присів біля інструментів, колега схопив ніж і кілька разів ударив його в ділянку шиї і грудної клітки збоку.

Ніж від ударів зламався, тож кривдник почав бити напарника молотком по обличчю, тулубу та кінцівках. Потім він забрав свої речі, зачинив потерпілого у квартирі та лишив ключ у дверях, щоб їх неможливо було відкрити зсередини.

Від ударів потерпілий втратив свідомість, а коли прийшов до тями, то колеги у квартирі вже не було.

Чоловік знайшов свій телефон і зателефонував виконробу та розповів, що трапилось. На місце події виїхали медики.

Замок вхідних дверей до квартири був зачинений. Сам ключ був зламаний – частина містилася в серцевині замка, а інша – лежала на підлозі сходового маршу. Тож медичні працівники викликали рятувальників, які деблокували двері.

Лікарям вдалося врятували потерпілого та вчасно доставити його до реанімації.

У суді нападник підтвердив, що вдарив колегу ножем, але не підтвердив, що бив його молотком.

За його словами, коли він ішов з квартири, то усвідомив, що міг убити колегу своїми ударами. Через це він залишив місце злочину, але наміру вбивати чоловіка в нього нібито не було. Він вважає, що заподіяв потерпілому легкі тілесні ушкодження і готовий бути покараним за це.

Суд визнав чоловіка винним у замаху на вбивство та призначив покарання у вигляді семи років позбавлення волі. Він також має виплатити потерпілому понад 58 тисяч гривень моральної та матеріальної компенсації та 10 тисяч гривень витрат на адвоката.

Нагадаємо, що в Києві водій таксі висадив пасажирок, коли ті попросили обслуговувати їх державною мовою. Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь заявив, що готує звернення до Національної поліції України та компанії сервісу перевезень Bolt. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter