У Львові за понад 2,5 мільйона гривень відремонтували укриття на 300 людей

Дата: 26 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

У Львові міська влада відкрила відремонтоване укриття на 300 людей. 

Про це розповіли в міській раді. 

Фото: Львівська міська рада

Вартість робіт становила 2,6 мільйона гривень. Укриття не працювало 64 роки. 

“Вивезли два контейнери по 13 кубів сміття. Загалом це близько 30 тонн. Це стара вентиляція, яку ми зрізали, і гілки, дошки, різні старі речі. Входи були завалені, і їх розчищали – і це також багато різного сміття. Це також різні будівельні відходи, купа старих речей, які були там”, – звітує про роботи директорка Львівського комунального ремонтно-аварійного підприємства Ірина Мауль.

Особливістю укриття є двері, які технологічна компанія Ajax Systems безоплатно обладнала спеціальними замками й датчиками, завдяки яким під час тривоги вони відчиняються і зачиняються автоматично.

“Після завершення тривоги 20 хвилин ми вичікуємо, коли всі виходять, і двері автоматично зачиняються. Додатково тут встановлено тривожні кнопки й датчики з фотофіксацією – для того щоб відповідальні люди були впевнені, що в укритті нікого немає після того, як двері зачинилися. Навіть після блекауту ця система зможе працювати ще п’ять діб”, – пояснює керівниця відділу проєктних рішень Ajax Systems Леся Попадюк.

Судячи з опублікованих фото та відео з відкриття об’єкта, у ньому немає пандуса або ж ліфта для людей з інвалідністю. Позначень про це немає й на схемі укриття. 

Скриншот відео
Сходинки в укритті. Фото: Львівська міська рада

Нагадаємо, що журналісти разом із благодійниками збирають 4 мільйони гривень на укриття для учнів Миколаївського ліцею. У закладі можуть у дві зміни вчитися 3 тисячі людей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter