У Львові суд оштрафував жінку, син якої вживав нецензурну лайку під час листування

Дата: 14 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Залізничний суд у Львові оштрафував матір шестикласника, який надсилав повідомлення з лайкою та чинив булінг щодо неповнолітнього.

Про це йдеться у рішенні суду.

Фото: Getty Images

Як зазначено в документі, мати не виконала своїх батьківських обов’язків, оскільки її малолітній син нецензурно лаявся, ображав неповнолітнього під час переписки, внаслідок чого “могла бути завдана шкода психічному здоров’ю потерпілого”.

На суді мати постраждалого стверджувала, що хлопчик неодноразово вчиняв булінг проти її сина.

Мати правопорушника свою вину у вчиненні адміністративного правопорушення визнала. Вона пояснила, що її сина спровокували на відповідну поведінку та слова і просила суворо не карати.

Суд вирішив оштрафувати жінку на 850 гривень. Також вона мусить заплатити 1 536 грн судового збору.

Нагадаємо, у листопаді минулого року на Тернопільщині покарали матір школяра, який цькував однокласників та зривав онлайн-уроки. Учень 6-го класу з села Кам’янки надсилав вчителям та школярам повідомлення з лайкою у Google Meet, а також розсилав спам у Viber. Районний суд призначив жінці 850 гривень штрафу.

Раніше ZMINA повідомляла, перший вирок за булінг у соцмережах в Україні виніс Бориспільський міськрайонний суд Київської області у 2019 році. Тоді матір дівчини, яка цькувала однолітку в інстаграмі оштрафували на 850 гривень.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter