У львівському геріатричному пансіонаті внаслідок пожежі загинув літній чоловік

Дата: 29 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Ввечері 28 січня, у неділю, у львівському геріатричному пансіонаті виникла пожежа, унаслідок якої загинув літній чоловік. Причина смерті – численні опіки та отруєння продуктами горіння.

Про це повідомляють ДСНС та Львівська міськрада.

Фото: ДСНС

Займання сталося в одній з кімнат на другому поверсі п’ятиповерхової будівлі. Причину виникнення пожежі встановлюють правоохоронці.

“На момент прибуття вогнеборців до місця виклику другий поверх був заповнений димом. Надзвичайники врятували із задимленої кімнати чоловіка, а також евакуювали разом зі співробітниками поліції та персоналом закладу 130 людей”, – йдеться в повідомленні ДСНС.

Зрештою пожежу ліквідували, 130 людей з геріатричного пансіонату евакуювали. 

Обставини загоряння наразі невідомі.

Раніше ZMINA писала, що в Україні, за інформацією обласних військових адміністрацій, соціальні послуги стаціонарного догляду надають у 253 приватних пансіонатах. Проте фактична кількість таких установ може бути в рази більшою. Відсутність контролю за діяльністю таких закладів може призвести до погіршення стану з дотриманням прав осіб, які там перебувають.

У 2023 році громадська організація “Україна без тортур” відвідала 16 приватних пансіонатів та в кожному з них зафіксувала факти порушення прав людей з інвалідністю та людей з маломобільних груп населення.

Нагадаємо, що під час надзвичайного стану особливо гостро постає питання забезпечення прав людини для осіб з інвалідністю, які проживають в інтернатних установах та інших місцях несвободи. Наразі експерти наголошують на важливості реформування інтернатної системи та пошуку якісної альтернативи, яка відповідала б нормам Європейського Союзу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter