У Луцьку заклад відмовив удові військового провести поминальний обід: адміністрація каже про непорозуміння

Дата: 23 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Вдова українського військового Іванна Цюх не змогла провести поминальний обід у закладі в Луцьку, бо їй відмовили через присутність інших гостей. Адміністрація ресторанного комплексу переконує, що між ними та жінкою виникло непорозуміння. 

Увагу на історію звернуло УП.Життя. 

Фото: фейсбук-сторінка ресторанного комплексу “Жито”

Цюх розповіла про ситуацію на власній сторінці у фейсбуку 20 квітня.

У розмові з журналістами жінка пригадала, як довго не могла знайти заклад для проведення обіду, бо не всі гості могли з’явитися на роковини смерті військового. Коли ж вона звернулася до комплексу “Жито”, то спершу адміністрація не була проти. 

Під час зустрічі адміністратор Віталій запитав, чи не заперечує вдова щодо того, щоб її з гостями розмістили в тій самій залі, де в цей час святкуватимуть ювілеї та хрестини. Жінка повідомила, що проти не була, але, за словами Цюх, щойно в розмові вона згадала, що планується поминальний обід, у ресторані відповіли, що не проводять таких заходів.

Цюх запропонували провести поминальний обід в альтанці, втім, як каже жінка, її не попередили, що та обігрівається, тож вона відмовилась, побоюючись за комфорт гостей. 

За два дні після публікації відео на фейсбук-сторінці Цюх, адміністрація ресторанного комплексу також прокоментувала події. Втім, за їхніми словами, між ними та клієнткою виникло непорозуміння, а серед аргументів для відмови в проведенні обіду навели, наприклад, особливості самого приміщення, що не надають можливості розділити гостей на різні зали. Водночас у закладі переконують, що про обігрів альтанки попереджали. 

“Звичайно, розуміємо, що у всіх нас велике емоційне напруження, ми всі прагнемо миру та справедливості. Тому приносимо наші вибачення за непорозуміння та ситуацію, яка склалася. Закликаємо всіх до єдності та конструктивності, адже саме це наближає нас до перемоги”, – закінчила свій допис у фейсбуку адміністрація.  

Цюх спершу прийняла вибачення власниці закладу, однак після того, як побачила допис “Жита”, більше не вірить у їхню щирість. Жінка зізналась, що найбільше її розчаровує ставлення суспільства до родин загиблих військових.

“Не ми маємо інтегруватись у суспільство, а цивільні повинні брати до уваги контекст війни”, – говорить удова.

Жінка закликає вдів і військових не замовчувати випадки, коли вони стикаються з відсутністю розуміння і поваги суспільства.

Нагадаємо, що попри високий рівень довіри до ЗСУ ветерани продовжують стикатись із нерозумінням суспільства. До прикладу, більш ніж половина з них хочуть мати власну справу, щоб не відчувати дискримінації під час працевлаштування. 

Торік у Києві представників патронатної служби “Азову” на бізнес-форумі попросили сховатись у куток через форму. Після бурхливої реакції суспільства на цю ситуацію голова патронатної служби зізналась, що не очікувала на неї. 

Щоб власними діями не нашкодити ветеранам та ветеранкам, можете прочитати книжку про толерантне спілкування з тими, хто повернувся з фронту. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter