У Луцьку ветеран Олександр Мельник перевірив на кріслі колісному доступність відділку поліції

Дата: 18 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

У Луцьку ветеран Олександр Мельник, який після поранення на фронті послуговується кріслом колісним, перевірив на доступність приміщення відділення поліції №3. 

Про це розповіли у Нацполіції. 

Олександр Мельник – 50-річний ветеран та мешканець Луцька.

До війська він мобілізувався після атаки російських військових на Луцьк, а поранення, внаслідок якого йому ампутували ноги, він отримав під Бахмутом на Донеччині. У той день він разом із побратимами йшов замінити бійців на позицію, але вони потрапили під російський обстріл.

Хлопці, що йшли за мною, отримали поранення, а мені найбільше по ногах дісталося. Була дуже довга евакуація, годин п’ять, поки нас змогли витягнути. Дякуючи тим хлопцям, які мене несли, потім тягнули квадрациклом, на БМП вивозили, то я залишився живий”,пригадує він. 

На Волині, де Мельник проходить реабілітацію, діє вісім оновлених доступних підрозділів поліції, один з яких він й перевірив.

Чоловік самостійно піднявся на кріслі колісному у підрозділ через пандус та випробував кнопку виклику чергового, що облаштована для зручності усіх громадян. Також йому розповіли про роботу системиі Система має назву Custody Records. Подібні вже працюють у десятках відділків поліції в Україні. Система дозволяє електронно фіксувати, зокрема на відео, все, що відбувається з потерпілими, свідками чи підозрюваними в поліції з моменту потрапляння в будівлю й упродовж усього часу перебування. Окрім цього, у таких відділках з’являється нова посада – інспектора з дотримання прав людини, що має спілкуватися, наприклад, із затриманими. з дотримання прав людини. 

Мельник розповів, що лишився задоволений візитом, а особливого його потішила дитяча кімната у відділку. 

Нагадаємо, що поранені українські військові скаржились, що не можуть отримати реабілітаційні послуги в Україні через фізичну недоступність будівель. Також більшість поранених військових розповіла, що лікувалися за власні кошти чи гроші родини. 

У підсумку понад третину опитаних ветеранів, які несуть службу, не задоволені отриманими медпослугами. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter