У лондонському театрі довелося перервати спектакль, бо чоловікам у залі стало погано від сцени аборту

Дата: 01 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Премʼєру пʼєси в Лондонському театрі “Альмейда” довелося призупинити на 10 хвилин, оскільки кільком глядачам стало зле під час сцени з абортом.

Про це повідомляє видання “The Times”.

Фото: Ali Wright

Спектакль під назвою “The Years” заснований на напівмемуарах Les Année французької нобелівської лауреатки Анні Ерно й охоплює життя жінок від часів Другої світової війни до 2000-х років. Вона підіймає теми свободи в контексті абортів і розлучень, а також проблеми сексизму.

Сцену аборту показали приблизно на середині двогодинного спектаклю. Один із чоловіків у передніх рядах повідомив, що йому стало зле, і сусіди викликали допомогу. Глядача вивели до бару, де до нього приєдналися ще кілька людей, які теж почувалися погано.

Під час перерви інший глядач із верхніх рядів вигукнув, що сцена є обурливою, і не було попередження про неї. Актори на сцені відповіли, що рекомендації до спектаклю містили відповідні попередження.

“The Years” містить сексуальний контент, графічне зображення аборту, примусовий сексуальний контакт і кров”, – зазначається на сторінці театру “Альмейда”.

Після прем’єри театр випустив заяву, в якій повідомив, що виставу зупинили на 20 хвилин для надання допомоги чотирьом глядачам, які почувалися зле.

“Усі глядачі швидко прийшли до тями після короткої допомоги”, – додали організатори.

Нагадаємо, що у квітні 2023 року чоловік, на ім’я Джейсон Лаупоскаржився комісару з протидії дискримінації в Австрії, що його не пустили на виставку. Він заявив, що заборона чоловікам оглядати експозицію порушує закон про боротьбу з дискримінацією й тому вирішив подати на музей до суду.

У музеї погодилися, що виставка є дискримінаційною. Проте там стверджують, що Лау нічого не втратив, а навіть сприйняв твір мистецтва саме так, як і було задумано.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter