У лікарнях Києва досі перебувають 35 постраждалих внаслідок ракетних ударів 10 жовтня

Дата: 14 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Після ракетних ударів, нанесених російськими військовими по Києву 10 жовтня, досі у лікарнях столиці перебувають 35 постраждалих. 

Про це розповів мер Києва Віталій Кличко

Фото: Reuters

Внаслідок атак у місті пошкодженими лишились понад 40 десятків житлових будинків, по п’ять об’єктів критичної інфраструктури та ЖКГ й лікарень, а також чимало закладів освіти та адміністративних будівель. 

У ДСНС після ударів повідомляли про шістьох загиблих та пів сотні постраждалих. З 35 людей, які досі лишаються у медичних закладах, майже третина в стабільно тяжкому стані. 

“Хочу подякувати столичним медикам, які працюють в посиленому режимі від початку широкомасштабного вторгнення і продовжують рятувати життя та здоров’я мешканців нашого міста”, – написав Кличко у фейсбуку. 

Київ, 10 жовтня 2022 рік. Фото: AFP

Загалом внаслідок російських ракетних ударів 10 жовтня в Україні загинули два десятки українців, а ще понад сотню отримали поранення. 

Росіяни пошкодили за один день понад дві сотні об’єктів, серед яких житлові будинки та критична інфраструктура. 

Нагадаємо, що російська армія вночі та зранку 10 жовтня завдала масованого ракетного удару по Києву та Київщині, Запоріжжю, Полтавщині, Дніпру та Дніпропетровщині, Львову, Миколаєву, Тернополю та Хмельницькому, Житомирщині та Сумщині. 

Лідери країн світу виступили із засудженням масованої атаки російських військових й назвали її “огидною” та “мерзотною”. 

Фотографія обкладинки: AP

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter