У Латвії заарештували шеф-редактора “Sputnik Литва” Марата Касема

Дата: 06 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Служба державної безпеки Латвії заарештувала редактора російського пропагандистського порталу “Sputnik Литва” Марата Касема за підозрою у співпраці з кремлівським пропагандистським ресурсом, що перебуває під санкціями Європейського Союзу.

Про це пише DELFI.

Марат Касем. Джерело: lv.baltnews.com

Правоохоронці розпочали кримінальний процес про можливе порушення санкцій ЄС. 

Служба держбезпеки Латвії повідомила, що стежила за діяльністю затриманого, який є громадянином Латвії, упродовж тривалого часу. Він працює в одному з інформаційних ресурсів підконтрольного Кремлю агентства “Росія сьогодні”, яке розповсюджує повідомлення відповідно до інтересів російської влади, зокрема, регулярно дискредитує Латвію та її союзників, йдеться в повідомленні.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну ресурс був заблокований у країнах ЄС за виправдання військової агресії РФ та дії по дестабілізації ситуації в інших європейських країнах. Затриманий посідає в цьому медіа провідну посаду, організує та керує створенням контенту.

Касем кілька років жив і працював в Росії, до Латвії приїхав наприкінці 2022 року. Відомо, що 2018 року він брав участь у виборах до сейму від партійного об’єднання “За альтернативу”. Свого часу його виключили з партії “Saskaņa” (“Згода”) за публічну демонстрацію грубості на адресу електорату.

Представниця міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова назвала затримання Касема “помстою диктаторських режимів за его принциповість”.

Нагадаємо, що 9 грудня ексведучому російського телеканалу “Дождь” Олексію Коростельову Міністерство внутрішніх справ Латвії заборонило в’їзд до країни.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter