У Латвії ухвалили рішення про закриття російських редакцій двох місцевих мовників

Дата: 29 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Сейм Латвії абсолютною більшістю голосів ухвалив Концепцію національної безпеки, що, зокрема, передбачає заборону Латвійському телебаченню (LTV) та Латвійському радіо (LR) мовити російською з 2026 року.

Про це повідомили на сайті національного мовника LSM.

Голосування в латвійському сеймі. Джерело: LETA / Zane Bitere

Концепцію ухвалили попри категоричні заперечення Ради з громадських електронних ЗМІ, представників LTV і LR. Вони закликали переглянути частину документа, що стосується інформаційного простору та передбачає заборону на створення та поширення контенту російською мовою.

Як заявили мовники, ідея про заборону виготовляти контент російською мовою опинилася в документі без консультацій із самими медіа, органом нагляду та експертами. На їхнє переконання це прямо суперечить меті концепції – зміцненню безпеки інформаційного простору країни.

Незгоду з забороною висловила також міністерка культури Латвії Агнесе Логіна, відповідальна за політику у сфері ЗМІ. Вона назвала відмову від російської мови у вказаних медіа “поспішним рішенням”.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Окружний адміністративний суд Риги залишив чинним анулювання дозволу на мовлення в країні російського опозиційного телеканалу “Дождь”. Мало того, судді назвали це анулювання “найкращим рішенням”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter