У Латвії пенсіонер отримав умовний термін за побажання Росії “успішно знищувати” українців

Дата: 05 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Суд Відземського передмістя Риги призначив пенсіонерові умовне покарання за розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Раніше чоловік залишив коментар в інтернеті, де він побажав РФ “успішного знищення” українців.

Про це повідомляє видання Delfi.

Джерело: УНІАН

Обвинувачений визнав свою провину і пішов на угоду зі слідством. Йому присудили умовне позбавлення волі на строк три місяці й один день з випробувальним строком у шість місяців“, — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що пенсіонер зробив коментар на одному з інтернет-сайтів під статтею про війну Росії проти України. Офіс Уповноваженого з прав людини Латвії визнав, що цей коментар був мовою ненависті.

Справу розслідувала Служба державної безпеки.

Раніше ZMINA повідомляла, що станом на 10 червня вона розпочала щонайменше 19 кримінальних проваджень і взяла ще чотири провадження в поліції за фактом мови ненависті.

Більшість цих справ пов’язана з агресивними діями проти України та її народу.

Нагадаємо, на початку червня Національна рада з електронних ЗМІ Латвії (NEPLP) ухвалила рішення про заборону трансляції останніх 80 російських телеканалів, які ще можна було дивитися на території країни. Рішення набуло чинності 9 червня і діятиме доти, доки РФ не припинить війну проти України й не поверне окупований Крим.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter