У київських школах не викладатимуть російську мову навіть факультативно – КМДА

Дата: 12 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

У школах Києва з нового навчального року не викладатимуть російську мову. Крім того, всі дисципліни викладатимуть тільки українською.

Про це повідомив громадський активіст Андрій Смолій з посиланням на лист-відповідь Київської міської державної адміністрації.

“За інформацією управлінь освіти у місті Києві станом на 1 липня навчальними програмами на 2022–2023 рік не передбачено викладання російською мовою предметів та вивчення російської факультативно”, – йдеться у повідомленні КМДА. 

Активіст висловив свої сподівання щодо того, що рішення застосовуватиметься на практиці, і пообіцяв почати відслідковувати ситуацію з 1 вересня.

Відомо, що ще в березні уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь запропонував з 1 вересня цього року замінити російську мову в школах іншими предметами, збільшивши частку вивчення таких дисциплін, як історія України, українська мова, українська література, математика та англійська мова.

Раніше ZMINA писала, що в комунальних закладах загальної середньої освіти Миколаєва також заборонений набір до 1–4 класів з російською мовою навчання, вивчення російської мови як предмета, курсу, факультативу в 1–11 класах, оформлення російською мовою освітнього середовища тощо.

Нагадаємо, що Міністерство освіти та науки вносить зміни до навчальних програм з кількох предметів: захист Вітчизни, зарубіжна література, історія України та всесвітня історія. Приміром, із зарубіжної літератури буде вилучено роман Льва Толстого “Війна та мир”.

Фото обкладинки: Фото: Рexels.com

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter