У київському метро відкрилася фотовиставка “Війна крізь об’єктив: фото з України”

Дата: 03 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

У Києві, на станції метро “Золоті ворота”, відкрилась фотовиставка українських та іноземних журналістів “Війна крізь об’єктив: фото з України”.

Про це повідомив Укрінформ.

Фото: Укрінформ / Геннадій Мінченко

Організатори виставки — медійники України та Німеччини — присвятили її героїчному українському народу та усім людям доброї волі, які допомагають Україні в її боротьбі проти російської навали.

В експозиції представлено 50 робіт українських та іноземних фотожурналістів і фотожурналісток, які відтворюють перебіг подій в Україні з 24 лютого. Серед авторів — Єфрем Лукацький, Євген Малолєтка, Наталка Кравчук, Микола Тимченко, Олена Гром, Аліна Смутко, Олександр Клименко, Борис Корпусенко, Стас Юрченко, Єлизавета Серватинська, а також Рон Хавів, Хайді Левіне та Ніколь Тунг з США, Даніель Еттер з Німеччини.

Фото: Укрінформ / Геннадій Мінченко

Водночас тут можна побачити знімки, що розповідають про військові конфлікти в Боснії та Герцеговині й Сирії. Вони демонструють спільний трагізм долі різних народів, які пережили військове протистояння.

Фото: Укрінформ / Геннадій Мінченко

За словами куратора виставки Євгена Лопушинського, концепція проєкту має символічну назву “Стіна”: Україна це ніби стіна між цивілізованим гуманним світом і злом й ненавистю.

“Ця стіна міцніше, ніж розраховував ворог, наші союзники, навіть ніж усвідомлювали ми самі. Тут дуже гармонійно переплелися сум і радість, зневіра і надія”, — сказав він.

Фото: Укрінформ / Геннадій Мінченко

За словами представників одного зі співорганізаторів заходу, Національної спілки журналістів України, виставка — це спроба чесно і без ретуші показати усі жахіття військових конфліктів у сучасному світі, а також передати героїзм та незламність українського народу, який захищає свою землю від ворога.

Водночас організатори мали на меті провести паралелі між війною в Україні та іншими військовими конфліктами кінця ХХ–початку ХХI століть і нагадати світу, що непокаране зло породжує нові трагедії.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Києві з 18 по 20 листопада відбувалася фотовиставка “ЛГБТІК+ на захисті України”. В експозиції представлені портрети українських ЛГБТ-військових, а також активістів, які захищають права ЛГБТ-людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter