“ЛГБТІК+ на захисті України”: у Києві відкрилася фотовиставка з портретами військових та активістів

Дата: 18 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Сьогодні у Києві відкрилася фотовиставка “ЛГБТІК+ на захисті України”. На виставці представлені портрети українських ЛГБТ-військових, а також активістів, які захищають права ЛГБТ-людей.

Про це повідомляє громадська організація “Точка Опори ЮА”. 

Фото: “Точка Опори ЮА”
Ці фотографії створив українсько-кримський фотограф Алім Якубов. Виставку супроводжують особисті історії героїв України, які зібрала та описала українська науковиця та активістка Дафна Рачок.
 
Фото: “Точка Опори ЮА”

Виставка оформлена як розмова з ЛГБТ-людьми, які після повномасштабного вторгнення Росії в Україну стали на захист країни або почали нове життя як волонтери. Усі вони ризикують життям, виборюють демократію та незалежність України.

Проєкт реалізований за підтримки громадської організації “Батьківська ініціатива “ТЕРГО” у співпраці з QUA – LGBTQ Ukrainians in America та ГО “Точка опори ЮА”.

Фото: “Точка Опори ЮА”

Як зазначають організатори, мета фотовиставки полягає в тому, щоб показати єдність та відвагу українського народу, невіддільною частиною якого є ЛГБТ-спільнота.

“ЛГБТІК+ українці завжди сприяли прогресивному розвитку країни і сьогоднішня боротьба за виживання нації має для них велике значення. Ми хочемо підкреслити стійкість ЛГБТІК+ українських військових та волонтерів, їхню любов до своєї Батьківщини”, — йдеться у повідомленні. 

Потрапити на виставку можна з 18-го по 20 листопада включно. Відвідування виставки в день відкриття безплатне, у наступні дні вартість вхідного квитка складає 90 гривень (надає доступ до відвідування всіх залів Національного музею Тараса Шевченка).

Нагадаємо, що в червні у Києві відбулася фотовиставка “Я в Україні / Я поза Україною” про військову або волонтерську діяльність ЛГБТ-людей під час повномасштабної війни в Україні. 

Експозицію виставки складають 12 стендів з історіями ЛГБТ-людей, які наразі служать у лавах ЗСУ та ТрО, займаються волонтерством або працюють на інформаційному фронті. Протягом одного вечора вини були представлені в одному з кафе у центрі Києва. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter