У київській кав’ярні “Інформатика” невідомий поцупив веселковий прапор: заклад придбав новий, втричі більший

Дата: 17 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Минулого тижня невідомий викрав веселковий прапор з київської кав’ярні “Інформатика”, який працівники закладу вивісили на підтримку прайд-місяця.

Про це йдеться на інстаграм-сторінці закладу.

Запис із камер відеоспостереження

У дописі зазначається, що чоловік цілеспрямовано зайшов у кав’ярню лише по прапор. Працівники не змогли вчасно зреагувати й тільки пізніше побачили, що сталося, на записах з камер спостереження.

“Цей випадок максимально яскраво описує гостру соціальну проблему в нашому суспільстві, у якому досі панують такі негативні настрої через свої неактуальні й негуманні упередження”, – наголосили працівники кавʼярні.

Заклад уже придбав новий прапор, який є “втричі більшим” за попередній.

“Ми будемо надалі нести ідею вільного українського суспільства, де зберігаються й виконуються права всіх, на рівних”, – додали в “Інформатиці”.

Нагадаємо, що подібний інцидент стався й у книгарні “Сенс” у Києві, куди зайшли двоє невідомих та зірвали зі стіни веселковий прапор. Працівники книгарні одразу звернулися до правоохоронців.

Креативна агенція Partyzan у Луцьку також розмістила на своєму офісі символіку на підтримку прайд-місяця, що викликало змішану реакцію в соцмережах і призвело до вандалізму з боку невідомих, які зафарбували наклейки. Агенція звинувачує депутата Луцької міської ради Романа Кравчука в підбурюванні до цих дій, тоді як сам депутат заперечив це, але висловив несприйняття розміщення “такої символіки” в місті.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter