У Києві затримали чоловіка, який допомагав окупантам перейменовувати вулиці на Луганщині

Дата: 28 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

У столиці правоохоронці затримали чоловіка, який співпрацював з російським окупантами та допоміг їм перейменувати вулиці на тимчасово окупованих територіях Луганської області. 

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Затриманий – колишній керівник комунального підприємства в тимчасово окупованому Сватовому на Луганщині.

Після захоплення українського міста він одним з перших підтримав російських загарбників і запропонував їм свою допомогу у війні проти України. За це його призначили очільником створеного окупантами місцевого “муніципального унітарного підприємства з доброустрою”.

Перебуваючи на “посаді”, він допомагав окупаційній адміністрації організовувати “масові” заходи й пропагандистські телесюжети на підтримку збройної агресії РФ.

Також чоловік виконував вказівку росіян щодо перейменування вулиць захопленого міста “радянськими” назвами. Для цього він особисто підписував відповідні “розпорядчі” документи й контролював процес “радянізації” міської інфраструктури.

Під час контрнаступу ЗСУ чоловік утік до Росії, де перебував з вересня. Але згодом вирішив непомітно повернутися до України й переховувався в Києві. Однак співробітники СБУ встановили маршрути його переміщення і затримали.

Наразі слідчі повідомили йому про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (добровільне обіймання громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарчих функцій, в окупаційній адміністрації держави-агресора) Кримінального кодексу України.

Розв’язується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що під час стабілізаційних заходів у звільнених містах Донеччини Служба безпеки викрила ще одного пособника росіян. Чоловік збирав розвіддані про розташування вогневих позицій та маршрути переміщення Сил оборони в регіоні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter