Працівники СБУ затримали російського агента, який навів ракетний удар по школі та лікарні в Лимані

Дата: 25 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Під час стабілізаційних заходів у звільнених містах Донеччини Служба безпеки викрила ще одного пособника росіян. Чоловік збирав розвіддані про розташування вогневих позицій та маршрути переміщення Сил оборони в регіоні.

Про це повідомляє в телеграмі Служба безпеки України.

“Також він передавав ворогу координати об’єктів критичної інфраструктури та соціальних установ на території Лимана. Отримані відомості окупанти використовували для підготовки і проведення масованих ракетних обстрілів українського міста. За наводкою цього зловмисника російські загарбники здійснили повітряний удар по місцевій школі та обласній клінічній лікарні”, – йдеться у повідомленні.

Після ворожої атаки чоловік виходив на місцевість, щоб зробити фото-, відеофіксацію пошкоджених будівель і відправити “звіт” своїм російським кураторам.

Співробітники СБУ затримали коригувальника під час передачі розвідувальної інформації окупантам.

За даними слідства, затриманим виявився місцевий житель, якого у квітні цього року завербував представник спецслужб РФ для проведення підривної діяльності в регіоні.

Для комунікації використовували анонімні месенджери.

Під час затримання у російського агента правоохоронці виявили мобільний телефон із доказами законспірованого листування з ворогом.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу Україну.

Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, 13 грудня російського агента, який “здавав” позиції українських військових у Краматорську, засудили до 14 років ув’язнення. Місцевого жителя після початку повномасштабного вторгнення РФ завербував представник російських спецслужб.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter