У Києві запустять соціальне таксі для дітей з інвалідністю

Дата: 04 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

З вересня в Києві міська адміністрація має намір запустити соціальне таксі для дітей з інвалідністю.

Про це повідомили на сайті КМДА.

За словами заступниці голови КМДА Марини Хонди, спочатку проєкт протестують для 170 дітей з інвалідністю, які потребують постійної реабілітації та повинні пересуватися містом. 

“У разі підтвердження ефективності послуги “Інватаксі” буде доступне для всіх осіб з інвалідністю, які не можуть пересуватися самостійно”, – зазначила вона.

У КМДА розуміють, що перевозити дітей з інвалідністю у звичайному громадському транспорті не найлегше заняття, а тому для таких завдань у Києві вже працює соціальний транспорт, який обладнаний для перевезень людей на кріслах колісних та осіб, що супроводжують. Водночас потреба в перевезенні людей з інвалідністю щороку зростає. Так, у 2018 році в місті здійснили 19 364 перевезення для 764 осіб, у 2019-му – 20 152 перевезення для 801 особи, а в першому кварталі поточного року – майже 8 тисяч перевезень для 410 осіб.

“Київ поки що покривається не повністю, адже близько 8 тис. осіб з інвалідністю потребують спеціалізованого транспортного перевезення. “Інватаксі” збільшить кількість транспортних засобів та дозволить здійснювати більше перевезень і повністю покрити потребу”, – сказала Хонда.

Нагадаємо, що 2018 року в Запоріжжі запустили таксі для дітей з інвалідністю. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter