У Запоріжжі запустили таксі для дітей з інвалідністю: як ним скористатись?

Дата: 22 Листопада 2018
A+ A- Підписатися

У Запоріжжі міський територіальний центр надання соціальних послуг запустив соціальне таксі для людей з інвалідністю.

Про це повідомляє прес-служба міськради.

Таксі, за словами чиновників, запустили, щоб допомогти дітям з інвалідністю із захворюванням органів опорно-рухового апарату діставатися до лікарень та реабілітаційних центрів. 

“У Запоріжжі більше трьох тисяч дітей з інвалідністю, з них близько 30–40% не можуть самостійно пересуватися або користуються інвалідним візком. Соціальне таксі надасть можливість таким дітям повноцінно пересуватися містом”, – йдеться в повідомленні.

За словами заступника міського голови Анатолія Пустоварова, з наступного року автопарк соціального таксі можуть розширити, наразі в місті працює дві машини.

Для того щоб скористатися послугою вперше, батьки або законні представники дитини мають звернутися до відділень соціальної реабілітації дітей з інвалідністю в районах за місцем проживання із заявою, надати свідоцтво про народження дитини, свідоцтво про інвалідність та індивідуальну реабілітаційну картку.

Надалі чиновники складуть графік користування автомобілем відповідно до потреб і таксі можна буде викликати, зателефонувавши диспетчеру. Наразі сім’ї можуть скористатися послугою три рази на місяць.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter